Iedereen een gelukkig nieuwjaar!

Wij willen jullie allemaal namens het Team van Joyus een gelukkig nieuwjaar wensen!

De kerstvakantie zit er weer op en vandaag gaan we weer met veel energie beginnen aan het nieuwe jaar met onze lessen! Achter de schermen zijn we weer druk bezig om er een knallend jaar van te maken en jullie weer voorzien van leuke lessen en activiteiten! Ieder jaar kijken we weer even terug om weer vooruit te kijken hoe wij kinderen kunnen helpen met hun groei en ontwikkeling voor de toekomst. Daarin is in jezelf geloven een basis. Wij proberen met onze activiteiten daarin steeds een bijdrage te leveren!

Meer kinderen in beweging krijgen

Een van onze ambities is om meer kinderen in beweging te krijgen en te werken aan een goed zelfbeeld! Wij geloven dat sport en bewegen daar een hele goede bijdrage aan kan leveren. Sporten zoals judo en dans zorgen voor de groei van meer zelfvertrouwen en verdere ontwikkeling. Dans zorgt voor de expressie, attitude en houding, jezelf te mogen laten zien wie je bent. Bij judo leer je voor jezelf opkomen, je leert op een sociale manier je weerbaar te maken.

Om kinderen meer in beweging te laten komen voor dat zelfvertrouwen heb je vakmensen nodig die opgeleid zijn en ervaring hebben. Zoals in elk vakgebied op dit moment is er een tekort aan personeel. Ook in ons vakgebied is dat een probleem. Genoeg dansscholen en dansdocenten zijn er nog wel, maar met judo is dat, zeker in onze regio, niet het geval. Wij merken dat er op dit moment nog wel genoeg aanbieders zijn met judo voor bepaalde regio’s, maar dat dit langzaam wel minder wordt. Een van de conclusies is dat er een te kort aan judoleraren zijn. Het is ook moeilijk te zeggen waar het aan ligt, maar judo is wel een sport dat je voor de langere termijn beoefend moet hebben voordat je judoleraar zou kunnen worden. Veel kinderen stoppen ook met de leeftijd van 12 jaar omdat er (begrijpelijk) ook andere interesses zijn. Wij hebben daarom ook als doel gesteld voor dit komende jaar om te kijken of wij een begin kunnen maken voor leraren van de toekomst. Wij willen ons hiervoor gaan inzetten en een inspiratie zijn voor het vak judoleraar. Misschien zitten er nu wel kinderen bij ons op judo die het wel leuk lijkt om er later ook meer mee te doen en er les in zou willen geven?

Wij gaan hiervoor 2 dingen mogelijk maken:

  1. Op sommige dagen zijn er al kinderen die het leuk vinden om tijdens de judoles de meester te assisteren en te helpen met judoles geven. Wij willen deze mogelijkheid nu meer mogelijk maken en als het jou leuk lijkt je die kans geven om te helpen tijdens de judolessen. Hiervoor hebben wij wel een aantal voorwaardes gesteld om te mogen helpen: je bent ouder dan de kinderen aan wie je lesgeeft, jouw niveau (band kleur) is hoger dan de deelnemers waaraan je lesgeeft, je probeert wekelijks aanwezig te zijn. Uiteraard ben je altijd vrij om weer te stoppen als het niet voor je blijkt te zijn.
  2. Verder willen wij ook een aparte training organiseren voor kinderen vanaf 9 jaar die in het teken staat van lesgeven. Dit wordt pas georganiseerd bij genoeg interesse.

Nu willen wij eerst kijken of er überhaupt vraag naar is en of kinderen van nu er wel op zitten te wachten? Mocht jullie zoon of dochter hier interesse in hebben, dan horen wij het graag. Graag horen wij of hij of zij wil helpen/assisteren tijdens de judolessen en hij of zijn het leuk lijkt zo’n training die gaat of lesgeven bij te wonen.

Mocht hier meer vragen over zijn, dan kunnen jullie ons altijd mailen.

Sociale-weerbaarhiedstraining (cursus zelfvertrouwen)

Naast judo en dans houden wij ons ook bezig met sociale-weerbaarheidstrainingen op scholen en daarbuiten. Wij hebben een tijd geen trainingen meer aangeboden buiten de scholen om. Wij hebben van velen van jullie begrepen dat er wel weer behoefte is aan deze training. Wij gaan ook daarom dit jaar weer een 5 daagse cursus aanbieden om te trainen op die sociale-weerbaarheid. Wil je hier meer over weten, dan kunnen jullie kijken op onze site. Verdere informatie over de dagen en tijden zullen nog volgen.

Agenda

Wij willen jullie alvast op de hoogte brengen van de volgende evenement die al gepland staan:

  • Week van 13 maart t/m 17 maart Judo-examens
  • 4 juni 2023 clubkampioenschappen
  • Week van 26 juni t/m 30 juni Judo-examens
  • 17 juni 2023 Dansvoorstelling

Wij hopen jullie allemaal snel weer te zien.

Mocht er verder vragen zijn, dan horen wij het graag.

Team Joyus